Tuesday, August 24, 2010

STRIPOLIS 2!


Konačno, nakon pomeranja datuma održavanja strip kolonije, ovog puta preimenovane u festival stripa, novi broj časopisa autorskog i internacionalnog stripa ugledaće svetlost dana na otvaranju samog festivala u petak 27.08.2010. u 19:00h u holu Kuturnog centra Zrenjanin.

Nakon promocije prvog broja Stripolisa i osluškivaja  primedbi, zahteva i saveta, priznanja NINa za kulturni događaj godine u svetu stripa, bili smo u obavezi da prevaziđemo sami sebe i ovo izdanje učinimo boljim od prethodnog.

Potrudili smo se da se u ovome broju nađu tekstovi poznatih strip kritičara i teoretičara stripa, par osvrtaja na autore čija su dela kod nas manje poznata ali svakako zavređuju pažnju i koji nam otrkivaju nove tendencije u svetu autorskog stripa. Tu je i intervju sa našim proslavljenim crtačem Darkom Perovićem i pregršt nikad pre objavljivanih tabli fenomenalnih strip autora.

Ono što će sigurno obradovati naše čitaoce je činjenica da je uprkos svetskoj krizi ovaj broj obimniji za čitavih 46 strana! Sve u svemu, 176 strana broširanog poveza duplih korica sigurno zalužuje svoje mesto u kolekciji svakog pasioniranog ljubitelja devete umetnosti.

1 comment:

  1. Čestitke na izlasku novog broja STRIPOLISA i na organizovanju strip festivala. Svaka čast, momci!

    ReplyDelete